Dijkleven … Hoe het begon ,

Ons Dijkleven startte ruim 30 jaar terug als jong gezinnetje met onze Bassethound Machteld. (foto)
Een heerlijke eigenzinnige hond was het, met sterk karakter zoals het een Basset betaamt. Wat hebben we van haar genoten. Met de waardigheid waarmee ze in het leven stond en ons ‘als haar personeel’ al haar onvoorwaardelijke liefde schonk veroverde ons hart. Machteld was gek op beschutte plekjes en heerlijk wegkruipen onder een dekentje, zelfs als het er voor ons te warm voor leek. Helaas is ze veel te jong overleden.
Hierna volgde er een paar grote jachthonden waarmee we veel dingen met plezier ondernamen. Maar toen vrienden hun ruwharige Standaardteckel Heidi aan ons voorstelden waren we meteen verliefd. Uit haar nest zouden wij onze eerste teckelpup krijgen (naast onze labrador Brecht).

Lotje
Intussen kwam het ruwharig teckeldametje op ons pad, letterlijk en figuurlijk. Ruim 8 jaar was ze en opnieuw waren we op slag verkocht. Lief, pittig dwergmadammeke met de leuke naam Lotje werd onze Lot. Zij verhuisde van een herenhuis in de stad en begon aan een heel ander leven bij ons aan de dijk. Lotje bleek een felle jager en zij houdt ons erf vrij van ongedierte. Daarnaast bleek dat zij net als onze Basset Machteld sterke behoefte had aan veilige holletjes en comfort. De eerste slaapzak was een feit en een groot succes. Het ging mee naar restaurants en terrasjes en al snel kwamen de eerste bestellingen. Niet alleen voor Teckels en Bassets bleek een eigen slaapzak een geliefde plek, maar ook andere honden en katten rassen genieten inmiddels van deze privacy.

Yentl .
Uit Heidi’s nest kwam onze Yentl. Wat een feest was dat kleine, leuke en stoere ding. Lotje’s mandje werd snel te klein voor de snelgroeiende pup er nog es bij. Dus werd de stoere Teckelbak ontworpen. Ook deze Teckelbak is inmiddels een bekend en geliefd item ook voor grote rassen.

Wat maakt de producten van Dijkleven uniek?
We zijn geen bedrijf, maar een liefhebberij. Alles is handgemaakt en van goede kwaliteit en je mag alles zelf bepalen: kleur, maat, stofkeuze van de slaapzakken, houtsoort van de Teckelbak. Alles is bespreekbaar, ook een tekst op de slaapzak of Teckelbak zoals de naam van je hond of kat of een andere tekst. Ook het sihouette van het ras is een veelgevraagde optie op de slaapzak.

 

 

 

 

 

 

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]